Soccan toimintakertomus 2022

Henkilöstö ja talous

Soccassa työskenteli vuoden aikana vakituisessa työsuhteessa viisi henkilöä ja määräaikaisessa työsuhteessa yhdeksän henkilöä. Etäharjoittelutkin sujuivat hyvin, vuoden aikana oli yhteensä kolme yliopisto- ja ammattikorkeakouluharjoittelijaa. 

Viikoittaiset koko työyhteisön kokoavat tiimipalaverit olivat tärkeitä tapaamisia, joissa jaettiin hankkeiden kuulumiset ja muut yhteiset asiat. 

Talous

Soccan talous koostui lakisääteisestä osaamiskeskustoimintaan myönnetystä STM:n valtionavustuksesta. Perustoimintaan myönnetty valtionavustus on 482 369 €, ja se määräytyy asukasluvun ja pinta-alan mukaan. Muita rahoittajia ovat kunnat, STM ja THL. Toiminnan rahoitus oli kaikkiaan noin 1,2 miljoonaa euroa. Toimintamenot koostuivat suurimmaksi osaksi henkilöstökuluista.

Toiminnan rahoituksesta Sosiaalialan osaamiskeskustoiminnan valtionavustus oli 42 prosenttia, muu valtionavustus 23 prosenttia ja kuntien rahoitus 35 prosenttia.




Toiminnan kuluista henkilöstökulujen osuus oli 73 prosenttia, palveluiden ostot 17 prosenttia, tarvikeostot yksi prosentti ja vuokrien ja muiden kulujen osuus yhdeksän prosenttia.








Valtionavustuksen käyttö

Valtionavustuksella katettiin Soccan johtajan, tiedottajan, projektisihteerin, vakituisen erikoissuunnittelijan ja vanhustyön erikoissuunnittelijan henkilöstökulujen lisäksi muun muassa HUSin yhteispalvelujen kuluja sekä toimitilan vuokrakuluja. 

Kuntien rahoitus

Pääkaupunkiseudun kunnat rahoittivat yhteistyösopimuksessa sovitun mukaisesti Pääkaupunkiseudun Praksis -toimintaa. Rahoitus koostui muun muassa erikoissuunnittelijan, Helsingin yliopiston sosiaalityön käytäntötutkimuksen professorin ja yliopistonlehtorin henkilöstökuluista. Helsingin kaupunki rahoitti Soccan osuuden, Espoo, Vantaa ja Kauniainen yliopiston osuuden.

Kuntien rahoituksella jatkettiin myös Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelman jatkokehittämistä sekä aikuissosiaalityön ja vaikuttavuuden arvioinnin kehittämistä. Ikäihmisten palveluiden kehittämisverkosto GeroMetron toimintaa rahoittivat pääkaupunkiseudun kuntien lisäksi Kerava ja Kirkkonummi. 

Muu ulkopuolinen rahoitus

Monitoimijaisella Peliklinikalla on useiden toimijoiden myötä eri rahoittajia. Soccan osalta rahoitus saatiin THL:n valtionavustuksena, jolla katettiin Peliklinikan kehittämispäällikön, erikoistutkijan ja erikoissuunnittelijan henkilöstökulut sekä muita toiminnan ja hallinnon kuluja.
THL:n valtionavustus saatiin myös Kansa-koulu III -hankkeelle, jota toteutettiin valtakunnallisesti sosiaalialan osaamiskeskusten kanssa. Tulevaisuuden lastensuojelu -hankkeen kulut katetaan STM:n valtionavustuksesta.