Socca on Uudenmaan hyvinvointialueiden, Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston yhteinen sosiaalialan kehittämis- ja tutkimusorganisaatio 

Ydintehtäviämme ovat vaikuttavien sosiaalihuollon palvelujen kehittäminen, tieto- ja tutkimusperustaisen sosiaalihuollon vahvistaminen sekä sosiaalihuollon vaikuttamistyö

Toimintamme pohjautuu sosiaalialan osaamiskeskuksia koskevaan lakiin (finlex.fi) ja asetukseen (finlex.fi) sekä sopimuskumppaneidemme kanssa tehtyyn yhteistyösopimukseen.  

Vuoden 2023 alussa Uudellamaalla toimineet sosiaalialan osaamiskeskukset Socca, Sosiaalitaito (Länsi- ja Keski-Uusimaa) ja Verson Itä-Uudenmaan toiminta yhdistyivät Uudenmaan sosiaalialan osaamiskeskus Soccaksi.

Sosiaalialan osaamiskeskusten lakisääteiset tehtävät
  • Kehittää ja välittää sosiaalialan osaamista ja asiantuntemusta
  • Kehittää peruspalveluja sekä erityisosaamista vaativia erityis- ja asiantuntijapalveluja
  • Turvata perus-, jatko- ja täydennyskoulutuksen ja käytännön työn monipuolinen yhteys
  • Toteuttaa tutkimus-, kokeilu- ja kehittämistoimintaa
  • Ylläpitää yhteistyötä alueellisten erityis- ja asiantuntijapalveluiden tuottamiseksi

Toimialue ja sopimuskumppanit

Toimimme Länsi-Uudenmaan, Keski-Uudenmaan, Vantaan ja Keravan sekä Itä-Uudenmaan hyvinvointialueiden ja Helsingin alueella. Aiemmin toimialueemme olivat pääkaupunkiseudun kunnat.

Sopimuskumppaneitamme ovat Uudenmaan hyvinvointialueet, Helsinki, Helsingin yliopisto ja HUS-yhtymä. Muita kumppaneitamme ovat muun muassa alueen ammattikorkeakoulut ja järjestöt sekä valtakunnallinen sosiaalialan osaamiskeskusten verkosto

Soccan toimintaa ohjaa neuvottelukunta, joka koostuu sopimuskumppaneidemme edustajista. Yhteistyötä Helsingin yliopiston sosiaalityön tieteenalan kanssa teemme Helsinki Practice Research Centressä.

Mitä kehitämme ja tutkimme?

Rahoitusta valtiolta, Uudenmaan hyvinvointialueilta ja Helsingin kaupungilta 

Perusrahoituksen saamme sosiaali- ja terveysministeriöstä, Uudenmaan hyvinvointialueilta ja Helsingin kaupungilta. Sosiaali- ja terveysministeriön lakisääteinen perusrahoitus kattaa noin puolet vuosibudjetista. Tämän lisäksi Uudenmaan hyvinvointialueet rahoittavat sopimukseen perustuen myös yhteistyökumppaniamme Helsingin yliopistoa. 

Hankerahoitusta saamme muun muassa Uudenmaan hyvinvointialueilta ja sosiaali- ja terveysministeriöstä.