Tutkimus
Käytäntöä palvelevaa tutkimusta ja tutkimustulosten hyödyntämistä
Tutkimusperustaisuus on yksi strategiamme painopistealueita. Hyödynnämme työssämme monitieteistä tutkimustietoa, toimimme aktiivisesti tutkimusverkostoissa ja tuotamme tutkimustietoa myös itse. Aiheina voivat olla esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalvelut, työkäytännöt ja niiden vaikuttavuus tai palvelujärjestelmä. Tuomme esiin tutkimustiedon hyödyn sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisessä hyvinvointialueilla ja laajemmilla yhteistoiminta-alueilla (yta). Vaikutamme yhdessä muiden sosiaalialan osaamiskeskusten kanssa valtakunnallisen ja alueellisen tutkimus-, kehittämis-, innovaatio- ja opetustoiminnan luomiseksi (tkio).Soccan käytäntötutkimuksen kumppanina on Helsingin yliopiston sosiaalityön tieteenalan Helsinki Practice Research Centre (HPRC). Keskuksen tavoitteena on tehdä korkealaatuista käytäntötutkimusta, tukea tutkimustiedon saattamista käytäntöön ja tuoda yhteen käytäntötutkimuksesta kiinnostuneita toimijoita. HPRC rakentuu Heikki Waris ja Mathilda Wrede -instituuttien 20-vuotisen toiminnan pohjalle yhdistäen niiden tutkimustoiminnan ja luoden uuden kolmikielisen tutkimusympäristön. Socca on yksi HPRC:n läheisistä yhteistyökumppaneista.
Sosiaalihuollon yliopistotasoisen valtion tutkimusrahoituksen (VTR) myötä teemme yhteistyötä eri yliopistojen kanssa. Luomme Uudellamaalla yhteistyössä hyvinvointialueiden, Helsingin, HUSin ja Helsingin yliopiston kanssa rakennetta, jolla käytäntölähtöisistä tutkimusideoista muokataan tutkimusaiheita ja rahoitushakemuksia. Lue lisää valtion tutkimusrahoituksesta (stm.fi) Sote-uudistuksen edetessä sosiaalihuollon tutkimuksen tavoitteena on olla entistä monitieteisempää.
Socca osana HUSia on vahvistanut tutkimusnäkökulmaamme. Erikoissairaanhoidon esimerkkiä seuraten pyrimme edistämään sosiaalihuollon tutkimusperustaisten työkäytäntöjen kehittämistä. Olemme voineet hyödyntää HUSin tutkijoille tarkoitettuja tukipalveluja, kuten neuvontaa tutkimushankkeiden valmisteluun.