2

Soccan toimintakertomus

Peliklinikka-hankkeen uraauurtava kehittämistyö päättyi

Peliklinikalla on tehty pitkäjänteistä työtä suomalaisen rahapeliongelman kuvaamisessa ja hoi-don kehittämisessä vuodesta 2010 alkaen. Peliklinikan monipuoliset palvelut ja monitoimijainen toteutusmalli ovat mahdollistaneet kehittämisen, tilastotietojen keräämisen, tutkimuksen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen. 

Tätä kuvataan lokakuussa julkaistussa Peliklinikan loppuraportissa, johon on tiivistetty Peliklinikan toiminta vuosina 2010–2023. Ääneen pääsevät myös Peliklinikan asiakastyöntekijät, jotka kertovat asiakkaiden ja läheisten kohtaamisesta, toipumisen poluista ja rahapeliongelmia koskevasta yhteiskunnallisesta keskustelusta. 

Rahapeliongelman Aluetuki-hankkeen verkkokoulutukset

Socca vastasi Etelä-Suomen alueen Aluetuki-hankkeen toiminnasta. Hanke järjesti vuonna 2023 seitsemän valtakunnallista Rahapelaaminen puheeksi –verkkokoulutusta. Koulutuksia pidettiin hyvinä, palautteen keskiarvo oli noin 4,4 (skaala 1–5).   

Tässä palaute osallistujalta:
”Koulutus antoi hyviä eväitä tulevalle ja vahvisti teoriaosaamistani isosti. Kouluttaja selvästi tunsi alansa ja osasi tuoda asiat selkeästi esille. Asiakkaan ja terapeutin käsi/työkirjat hyviä oppimateriaaleja, joihin voi palata aina tarvittaessa. Positiivinen kokemus!”

Lisäksi Aluetuki-hankkeessa räätälöitiin valtakunnallisia puheeksioton koulutuksia eri kohderyhmille, kuten Kelan ja Ulosottoviraston henkilöstölle.

Opas rahapeliongelman vuoksi velkaantuneiden taloudellisen toipumisen edistämiseen 

Peliklinikalla tehty opas tarjoaa ammattilaisille tietoa ja keinoja tukea rahapeliongelman vuoksi velkaantuneita löytämään ratkaisuja talousvaikeuksiin ja voimavaroja arkeen mahdollisista rahapelaamisen aiheuttamista taloudellisista haitoista huolimatta. Opas julkaistaan THL:n tukimateriaalina 2024.