2

Soccan toimintakertomus

Henkilöstö ja talous

Soccassa työskenteli vuoden aikana vakituisessa työsuhteessa 11 henkilöä ja määräaikaisessa työsuhteessa seitsemän henkilöä. Lisäksi vuoden aikana oli yksi yliopisto- ja yksi ammattikorkeakouluharjoittelija. 

Viikoittaiset koko työyhteisön kokoavat tiimipalaverit olivat tärkeitä tapaamisia, joissa jaoimme ajankohtaiset kuulumiset ja muut yhteiset asiat. 

Talous

Soccan talous koostui lakisääteisestä osaamiskeskustoimintaan myönnetystä STM:n valtion-avustuksesta, Helsingin kaupungin ja Uudenmaan hyvinvointialueiden rahoituksista sekä muis-ta valtionavustuksista. Osaamiskeskustoimintaan myönnetty valtionavustus oli noin 820 000 €, ja se määräytyy asukasluvun ja pinta-alan mukaan. Toiminnan rahoitus oli kaikkiaan noin 2 miljoonaa euroa. Toimintamenot koostuivat suurimmaksi osaksi henkilöstökuluista.

Toiminnan rahoituksesta Sosiaalialan osaamiskeskustoiminnan valtionavustus oli 54 %, muut valtionavustukset 20 %, Helsingin kaupungin ja hyvinvointialueiden rahoitus 24 % ja yliopisto-tasoisen sosiaalityön tutkimusrahoitus (VTR) 1,4 %.
Toiminnan kuluista henkilöstökulujen osuus oli 80 %, palveluiden ostot 13 %, tarvikeostot 0,5 % ja vuokrien ja muiden kulujen osuus yhteensä 6,5 %.

Osaamiskeskustoiminnan valtionavustus

Valtionavustuksella katettiin Soccan johtajan, kahden projektipäällikön, tiedottajan, viestinnän suunnittelijan, kahden erikoissuunnittelijan, projektisihteerin ja toimistosihteerin henkilöstökulujen lisäksi muun muassa HUSin yhteispalvelujen kuluja sekä toimitilan vuokrakuluja. 

Helsingin kaupungin ja Uudenmaan hyvinvointialueiden rahoitus

Socca-sopimukseen perustuvaa yliopistoyhteistyötä ja Praksis-toimintaa rahoittivat Helsingin kaupunki, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialue. Rahoitus koostui muun muassa Soccan kehittämispäällikön, Helsingin yliopiston sosiaalityön käytäntötutkimuksen apulaisprofessorin ja yliopistonlehtorin henkilöstökuluista. Helsingin kaupunki rahoitti Soccan osuuden, Länsi-Uudenmaan- ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialue yliopiston osuuden.

Ikäihmisten palvelujen kehittämisen ja sosiaalisen kuntoutuksen koordinointia jatkoimme Helsingin kaupungin, Länsi Uudenmaan ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueiden rahoituksella.

Liikkeenluovutuksen yhteydessä siirtyneillä hyvinvointialueiden rahoituksilla koordinoimme muun muassa rakenteellisen sosiaalityön kehittämistä ja sosiaalista raportointia.

Muu ulkopuolinen rahoitus

Monitoimijaisella Peliklinikalla on useiden toimijoiden myötä eri rahoittajia. Soccan osalta saimme rahoituksen THL:n valtionavustuksena, jolla katettiin Peliklinikan kehittämispäällikön ja erikoissuunnittelijan henkilöstökulut sekä muita toiminnan ja hallinnon kuluja.

Saimme valtionavustusta myös Kansa-koulu 5 -hankkeelle, jota toteutimme valtakunnallisesti sosiaalialan osaamiskeskusten kanssa. 

Terveyssosiaalityön tutkimushanke jatkui heinäkuun loppuun asti. Hankkeen kulut katettiin sosiaalityön yliopistotasoisella valtionavustuksella.

Lisätietoja


Annikka Sinkkonen 
Projektisihteeri, henkilöstö ja talous
050 375 0591
annikka.sinkkonen(at)hus.fi