Soccan uutiset

5.9.2022

Soccassa kehitetty pelillisyys sai kehuja THL:n HYTE-toimintamallien arvioinnissa

Soccassa kehitetty pelillisyyden ja leikillisyyden toimintamalli julkaistiin uudessa THL:n HYTE-toimintamallien julkaisusarjassa. Arvioinnissa todetaan, että toimintamalli on kuvattu huolellisesti ja monipuolisesti ja esitelty kokemustieto ja tutkimus kuvaavat vakuuttavasti pelillisyyden hyötyjä erilaisille asiakasryhmille. Pelillisyys auttaa tasaveroisemman asiakassuhteen ja luottamuksen rakentamisessa sekä palveluun sitoutumisen ja asiakasosallisuuden vahvistamisessa.


Pelillisyyttä voi käyttää muun muassa asiakkaaseen tutustumisessa, palvelutarpeen ja toimintakyvyn arvioinnissa, kotouttamistyössä ja sosiaalisessa kuntoutuksessa. Se soveltuu niin lapsille, nuorille, aikuisille ja kuin maahanmuuttajillekin.   

Toimintamalli on luotu jo aiemmin, mutta nyt se julkaistiin THL:n uudessa HYTE-toimintamalli-julkaisusarjassa. Sarjassa julkaistaan arvioitua tietoa hyvinvointia ja terveyttä edistävien (HYTE) toimintamallien vaikuttavuudesta. Toimintamalleja arvioidaan kuntien ja hyvinvointialueiden päättäjien ja asiantuntijoiden työn tueksi.

Tutustu Pelillisyyden hyödyntäminen (sosiaali- ja terveysalalla) asiakasosallisuuden tukena HYTE-toimintamalliin (julkari.fi) 

Tutustu pelillisyyden ja leikillisyyden toimintatapoihin www.socca.fi/pelillisyys: runsaasti lisätietoa, kehittämiämme menetelmiä, taustatietoa pelillisyydestä ja esittelyvideoita. 

Lue uutinen (esimerkki kehitetystä menetelmästä) Elämän värit -toimintamallin ohjaajan opas valmistui - tukea maahan muuttaneiden perheiden kanssa työskentelyyn

Lisätietoja

Tytti Hytti 
Erikoissuunnittelija
040 334 0821
tytti.s.hytti(at)hus.fi



Palaa otsikoihin