Soccan uutiset

14.8.2023

Miten tukea kotihoidon asiakasta kuntoutumisessa -verkkokurssi julkaistu

Miten tukea kotihoidon asiakasta kuntoutumisessa -verkkokurssi on julkaistu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille suunnatussa TerveyskyläPRO -palvelussa. Kurssi on tarkoitettu asiakkaan kotiarjessa työskenteleville ammattilaisille ja se korostaa myös muiden kuin kuntoutusammattilaisten merkitystä asiakkaan kuntoutumisen tukemisessa.

Verkkokurssi auttaa löytämään materiaalit, joilla helpotetaan koti- ja etäkuntoutukseen sopivien asiakkaiden tunnistamista ja motivointia sekä kotona tapahtuvan kuntoutuksen suunnittelua ja käytännön kuntoutusta.

Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti asiakkaan omassa arkiympäristössä työskenteleville työntekijöille, kuten kotihoidon hoitajille, sosiaalityöntekijöille, toiminta- ja fysioterapeuteille, ravitsemusterapeuteille ja päihde- ja mielenterveyshoitajille.

Ikäihmisten palvelujen kehittämisverkosto GeroMetrossa on kehitetty kuntoutusta vuodesta 2016, jolloin kehittämiskauden teemana oli kotikuntoutusmallin luominen pääkaupunkiseudulle. Kotikuntoutuksen kehittämisen tuloksia on julkaistu jo aiemmin Terveyskylän kuntoutustalossa. Näitä ovat mm. tarkistuslistat, joiden avulla ammattilaiset, kuntoutujat ja heidän läheisensä voivat kartoittaa kuntoutuksen tarvetta, keinoja ja kuntoutujan motivaatiota kotona kuntoutumiseen. GeroMetron kotikuntoutuksen kehittämisen tuloksia löytyy tästä linkistä.

- GeroMetrossa on oivallettu alusta lähtien kuntoutusosaamisen tärkeys, ja se on näkynyt kehittämisessä. Yksi kurssin tavoitteista on mahdollistaa asiakkaiden kotona asuminen niin, että elämänlaatu pysyy hyvänä, erikoissuunnittelija Tiina Autio kertoo.

- Tässä tehtävässä tarvitaan jokaisen asiakkaan kanssa työskentelevän ammattilaisen osaamista, hän jatkaa.

Kurssin toimittamisesta vastasi moniammatillinen työryhmä, jossa mukana olivat Helsingin kaupungin Toimintaterapiapalvelut (Pth), Soccan GeroMetro ja Terveyskylän Kuntoutumistalo.

Tutustu verkkokurssiin TerveyskyläPRO-palvelussa. Linkki edellyttää kirjautumista palveluun sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisena.

Lue lisää Terveyskylän uutisesta.




Palaa otsikoihin