Soccan uutiset

19.9.2022

Kuulumisia Kansa-koulusta: Verkostofoorumi aukeaa 19.9. ja kirjaamisvalmennukset jatkuvat

Kansa-koulu 4.0 -hankkeen syksyn suomenkieliset kirjaamisasiantuntijavalmennukset ovat täydessä vauhdissa ja ruotsinkieliset ryhmät aloittavat lokakuun alussa. Tänään käynnistyi myös valmennetuille kirjaamisasiantuntijoille suunnattu verkkotapahtuma Verkostofoorumi.


Verkostofoorumissa voi vertaistuen ja -oppimisen lisäksi tutustua Kelan ja THL:n ajankohtaisiin nostoihin tiedonhallinnan kentältä ja keskustella niistä Kelan ja THL:n asiantuntijoiden kanssa. Verkostofoorumi toimii 9.12. saakka ja materiaalia lisätään sinne pitkin syksyä. Koulutetut kirjaamisasiantuntijat voivat ilmoittautua Verkostofoorumiin tästä linkistä (webropol.fi).

Kansa-koulu 4.0 -hanke on tehnyt tuleville hyvinvointialueille kyselyn, jolla kartoitettiin alueiden sosiaalihuollon tiedonhallinnan ja kirjaamisen kehittämisen tilaa. Kyselyn teemoja olivat muun muassa kirjaamisasiantuntijoiden rooli ja kirjaamisen kehittämisen suunnitelmat organisaatioissa. Tuloksista lisää myöhemmin syksyllä.

Uudellamaalla Kansa-koulun Koordinaatioryhmä jatkaa kokoontumisiaan. Ryhmä edistää kirjaamisen kehittämistä Uudenmaan hyvinvointialueilla ja ryhmässä on esimerkiksi pohdittu miten kirjaamisen kehittämisen tarpeet ja kirjaamisasiantuntijoiden osaaminen saataisiin kohtaamaan. Tällä hetkellä puhutaan hyvinvointialuevalmistelun mukanaan tuomasta kiireestä.

Kysy lisää!

Päivi Tossavainen 
Erikoissuunnittelija, Socca
040 667 9211
paivi.tossavainen(at)hus.fi

Anu Virtanen
Kehittämiskoordinaattori, Sosiaalitaito
040 773 7024
anu.virtanen(at)sosiaalitaito.fi

Mikä on Kansa-koulu?

Kansa-koulu on sosiaalialan osaamiskeskusverkoston yhteinen sosiaalihuollon kirjaamista ja tiedonhallintaa tukeva hanke. Kansa-koulussa valmennetaan kirjaamisasiantuntijoita ja tuetaan kuntia ja hyvinvointialueita tiedonhallinnan uudistuksissa. Kehittämistyötä on tehty jo vuodesta 2015. Lue lisää Kansa-koulusta 



Palaa otsikoihin