Tullas 2800 sydän oikealla

Tulevaisuuden lastensuojelu -hanke

Tulevaisuuden lastensuojelu -hankkeen blogi

Blogin kirjoittajat toimivat Tulevaisuuden lastensuojelu -hankkeen eri tehtävissä. Kirjoituksissa jaetaan tietoa ja kokemuksia lastensuojelun kehittämistyöstä.
15.12.2022

Tulevaisuuden lastensuojelu -hanke päättyy ja kiittää

Jaana Leppäkorpi

Tulevaisuuden lastensuojelu -hanke käynnisty kaksi vuotta sitten. Hankkeen suunnitteluun ja valmisteluun oli sitä ennen tehty tovi aikaa ja siihenkin työhön osallistui moni kentän ammattilainen. Saimme haastavan ja ison kokonaisuuden hoitaaksemme. Tässä blogissa projektipäällikkön ajatuksia kehittämistyöstä ja kiitokset kaikille hankkeeseen osallistuneille! Lopussa linkit hankkeen tuloksiin. 


Hankkeessa on ollut kuusi työpakettia ja sitä on toteutettu vaihtelevin painotuksin eri alueilla, kunnissa ja kuntayhtymissä – tulevilla hyvinvointialueilla. Aloittaessani mietin, että ehkä hankkeen päättyessä jälkiviisaasti osaan sanoa, kuinka hake olisi kannattanut toteuttaa ja mitä olisi pitänyt tehdä. Tämä on kuitenkin ollut niin vivahteikas ja mutkikas matka, etten osaa sanoa, mitä olisi ollut syytä tehdä toisin. Monenlaisia yllätyksiä on hanketyöntekijöiden eteen tullut ja eteenpäin on sinnikkäästi menty. 
Olemme vieneet kehittämistyötä eteenpäin luovien ja alueiden tilanteisiin sopeutuen sekä muuta kehittämistyötä huomioiden. Voi olla, että isoa kokonaisuutta olisi pitänyt alussa vahvemmin hahmottaa eri alueilla ja käyttää vielä enemmän aikaa vuorovaikutukseen ja tarkistaa tavoitteita ainakin joillakin alueilla. 

Tulevaisuuden lastensuojelu -hanketta on toteutettu usein erilaisten kehittämishankkeiden rinnalla. Kesällä 2021 ratkesi se, että tulemme tekemään kehittämistyötä rinnan sote-uudistuksen kanssa. Se on kaikkien aikojen suurimpia hallinnollisia uudistuksia maassamme. Kehittämistyötä on tehty myös erilaisten kriisien varjossa. On melkoinen saavutus, kuinka aikaansaavia olemme olleet tästä kaikesta huolimatta! Hanke on toteutettu isolta osin etäyhteyksin, joita osasimme jo aloittaessa käyttää paremmin kuin mitä koronaa ennen olisi ollut.

Hankettamme on arvioitu dialogisesti kehittämistyön rinnalla. Tähän prosessiin kuuluvat työpajat, joissa pohdimme työmme etenemistä yhdessä ammattilaisten ja kokemusasiantuntijoiden kanssa, olivat tärkeitä pysähtymisen hetkiä. Työpajoissa on noussut esiin hyviä kysymyksiä ja tärkeitä huomioita. Kohtaamiset ovat olleet voimaannuttavia. 

Paljon saatiin aikaiseksi; ymmärrystä työpakettien teemoista ja konkreettisia työvälineitä ja menetelmiä. Näistä löytyy tietoa Innokylästä, minne olemme koonneet kuvauksen hankkeestamme kokonaisuutena, tietoa työpakettien sisällöistä ja toimintamalleista. Toivomme, että tuottamastamme tiedosta ja jäsennyksistä on hyötyä tuleville kehittäjille. 

Ihan lopuksi haluan kiittää kaikkia teitä, joita olemme tämän hankkeen matkan aikana tavanneet. Kiitos yhteistyöstä ja mahdollisuudesta oppia lastensuojelusta; systeemisyydestä, osallisuudesta ja kehittämisestä. Tämä oli hieno kokemus meille kaikille. 

Jaana Leppäkorpi, projektipäällikkö

Tutustu hankkeen tuloksiin Innokylässä


Innokylän sisältöjä vielä muokataan ja täydennetään.

Hankkeen verkkosivut ja some-kanavat

Hankkeen verkkosivulle www.socca.fi/tulevaisuudenlastensuojelu kootaan lähiaikoina linkit Innokylä-kuvauksiin ja tärkeimmät tulokset. Löydät sieltä myös hankkeen blogit ja tärkeimmät uutiset. Hankkeen somekanavat Facebookissa ja Twitterissä säilyvät ainakin kevätkauden ajan ja

Liity uudelle Soccan lasten ja perheiden palvelujen postituslistalle

Jos haluat jatkossakin olla kuulolla Soccan lastensuojelun kehittämisestä, liity uudelle postituslistalle tästä linkistä. Listalle kannattaa liittyä tulevalla hyvinvointialueen sähköpostiosoitteella. 

Palaa otsikoihin | 1 Kommentti | Kommentoi


Älä täytä
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia
31.1.2024 15.41
vantaa
Valtaa voidaan käyttää väärin lastensuojelussa
https://kadotettulapsi.blogspot.com/?m=1

Matka on pitkä lastensuojelussa inhimillisyyteen ja oikeudenmukaisuuteen