Uutisarkisto

9.8.2021

Sosiaalityön käytännönopettajakoulutus uudistuu valtakunnalliseksi – hakuaika 9.8.- 6.9.

Sosiaalityön koulutuksesta vastaavat yliopistot (Sosnet-verkosto) kehittävät käytännönopetuksen tueksi valtakunnallista ohjaajakoulutusta. Koulutus on tarkoitettu sosiaalityön opiskelijoiden käytännönopetuksen ohjaajina toimiville sosiaalityöntekijöille. Verkko-opintoina toteutettavaa viiden opintopisteen laajuista maksutonta koulutusta pilotoidaan syksyllä 2021. Tämä ohjaajakoulutus korvaa Soccan ja Helsingin yliopiston järjestämän käytännönopettajakoulutuksen.

Valtakunnallinen käytännönopetuksen ohjaajakoulutus tuottaa aiempaa koulutusta vastaavan pätevyyden toimia sosiaalityön käytännönopettajana. Valtakunnallisesti yhtenäisen käytännönopettajakoulutuksen myötä Soccan ja Helsingin yliopiston koulutuksen Moduuli II:ta vastaavaa jatkokoulutusta ei enää järjestetä. Moduuli II:ssa painottui käytännönopettajan asiantuntijuuden ja kehittävän työotteen vahvistaminen.

Socca ja Helsingin yliopisto jatkavat kuitenkin pääkaupunkiseudun käytännönopettajien verkoston ylläpitoa. Koulutetuille käytännönopettajille järjestetään mahdollisuuksia ohjausosaamisen ylläpitämiseen ja syventämiseen osana Praksis-yhteistyötä. 

Hae valtakunnalliseen ohjaajakoulutukseen 9.8.-6.9.2021

Haku valtakunnalliseen käytännönopetuksen ohjaajakoulutukseen on 9.8.–6.9.2021. Jos olet kiinnostunut ohjaamaan sosiaalityön opiskelijan käytäntöjaksoa lukuvuonna 2021–2022, mutta et ole vielä suorittanut käytännönopettajakoulutusta, seuraa tiedotusta haun alkamisesta Sosnetin ja Soccan verkkosivuilla elokuussa. Koulutus on maksuton.

Käytännönopetuksen ohjaajakoulutus Sosnetin verkkosivuilla (sosnet.fi)

Käytännönopetuksen ohjaajakoulutuksen 2021-2022 esite (pdf) 

Lisätietoja

Valtakunnallisesta koulutuksesta
Käytännönopetuksen ohjaajakoulutus Sosnetin verkkosivuilla (sosnet.fi)

Pääkaupunkiseudun Praksiksesta

Kaisa Pasanen
Kehittämispäällikkö
040 514 3855
kaisa.e.pasanen(ät)hus.fi


Palaa otsikoihin