Uutisarkisto

7.6.2021

Soccan toimintakertomus 2020 julkaistu uudenlaisena verkkoversiona

Verkkomuotoista toimintakertomusta on entistä helpompi silmäillä ja linkkien kautta löytää tarkempaa tietoa toiminnasta. Verkkoversion monipuolisia sisältöjä voi myös hyödyntää muussa viestinnässä aiempaa joustavammin. Sisällöllisesti vuotta 2020 leimasi koronapandemian aiheuttama digiloikka ja kohti sote-uudistusta mentäessä nykyisen ja tulevan kehittämisyhteistyön osittainen laajentaminen koko Etelä-Suomeen.

Helsingin silhuettia ilta-auringossa

Uusia avauksia poikkeusoloista huolimatta

Korona muutti toimintaympäristöä radikaalisti, mutta sopeuduimme nopeasti poikkeusoloihin. 

”Jo syyskaudella lähes poikkeuksetta kaikki ennalta suunniteltu kehittämis-, opetus- ja tutkimustyö saattoi jatkua ja tuntuu jopa siltä, että Soccan väki ylsi ihan erityisiin tuloksiin”, toteaa Soccan johtaja Pirjo Marjamäki.

STM:n rahoittaman monialaisen lastensuojeluhankkeen myötä katse laajeni ensimmäistä kertaa koko Etelä-Suomen yhteistyöalueelle. Sosiaalialan osaamiskeskukset Socca, Sosiaalitaito, Verso, Socom ja FSKC tekivät yhteisen hankesuunnitelman. Uudenmaan, Kymenlaakson ja Päijät-Häme saivat sosiaali- ja terveysministeriöltä lokakuussa 2,7 miljoonan rahoituksen Tulevaisuuden lastensuojelu -hankkeelle  vuosina 2020-22.

Toinen uusi avaus oli sosiaalityön pääseminen valtion tutkimusrahoituksen (VTR) piiriin terveystieteellisen tutkimuksen rinnalle. Tämän uudistuksen puolesta olivat muun muassa sosiaalialan osaamiskeskukset tehneet vaikuttamistyötä jo vuosia. Ensimmäiset rahoituspäätökset tehtiin vuoden lopulla ja Socca yhdessä Tampereen yliopiston ja muiden sosiaalialan osaamiskeskusten kanssa sai 552 000 euroa ”Lastensuojelu lapsen etuna? -tutkimukselle.

Paljon muutakin mielenkiintoista mahtui Soccan vuoteen 2020. Esimerkiksi sosiaalihuollon valtakunnallisesta kirjaamiskoulutuksesta tehtiin verkkokurssi, Peliklinikka täytti 10 vuotta sekä lasten ja perheiden osaamis- ja tukikeskuksen (OT) pilottien tulokset valmistuivat. Heikki Waris -instituutissa julkaistiin kaksi väitöskirjaa. Tarjosimme myös kunnille tietoa etäsosiaalityöstä ja etänä toteutettavasta sosiaalisesta kuntoutuksesta sekä koronan vaikutuksesta asiakkaisiin ja palvelujen käyttöön. 

Pirjo Marjamäki
Johtaja
040 334 6401
pirjo.marjamaki(ät)hus.fi

Riitta Ropo
Tiedottaja
050 364 6431 
riitta.ropo(ät)hus.fi


Palaa otsikoihin