Uutisarkisto

24.5.2021

Ehdota aihetta opiskelijoiden käytäntötutkimuksille 11.6. mennessä

Sosiaalityön opiskelijoiden käytäntötutkimukset ovat kunnille tärkeä tapa saada tietoa palvelujen kehittämisen ja tarjoamisen pohjaksi. Syksyllä 2021 kokeillaan opiskelijoiden käytäntötutkimusten pienryhmiä, joissa ohjaavat opettajat ovat mukana vetämässä suurempia 5-8 hengen tutkimustiimejä. Tutkimusaiheen käsittely teemaryhmässä tarjoaa työyhteisölle laajempia ja paneutuvampia tutkimuksia kuin aiemmin.

pixabay grass-724014 600-px

Osallistuvalta työyhteisöltä edellytetään sitoutumista yhteiseen työskentelyyn pienryhmän opiskelijoiden kanssa tutkimuksen suunnittelu- ja toteutusvaiheessa. 

Kokeilun rinnalla opiskelijat voivat edelleen tehdä myös pienempiä käytäntötutkimuksia pareina tai yksin. Näissäkin käytäntötutkimuksissa työskentelyn onnistumisen kannalta on olennaista, että opiskelijat voivat tehdä tutkimuksen yhteistyössä työyhteisön kanssa.  

Tarjoa ehdotus käytäntötutkimusteemoista 

Kokoamme nyt kuntien ehdotuksia käytäntötutkimusteemoista sekä isommille ryhmille että pareille. Työt tehdään syksyllä 2021 ja raportoidaan alkuvuodesta 2022. 

Voitte ehdottaa joko laajempaa tutkimusteemaa ja tutkittavaa ilmiötä tai tarkemmin määritettyä tutkimusaihetta. Laajempien teemojen ei tarvitse eikä tulekaan olla tarkkoja tutkimustoimeksiantoja, vaan ehdotuksia teemoista tai ilmiöistä. 

Ehdota aihetta käytäntötutkimukselle 11.6. mennessä tällä lomakkeella

Käytäntötutkimuksen lopullisesta sisällöstä ja toteutuksesta sovitaan työpaikan/yhteisön, opiskelijoiden ja vastuuopettajien kesken alkusyksystä.  

Tutustu opiskelijoiden aiempiin käytäntötutkimuksiin tästä

Lämmin kiitos kiinnostuksesta käytäntötutkimukseen! 

Kysy lisää vastuuopettajilta

Petra Malin
petra.malin(ät)helsinki.fi 

Matilda Wrede-Jäntti
matilda.wrede-jantti(ät)helsinki.fi


Palaa otsikoihin