Uutisarkisto

1.3.2022

Asiantuntijan työ Soccassa: esittelyssä Tanja Koskinen Tulevaisuuden lastensuojelu -hankkeesta

#DuunissaSoccassa on uusi juttusarja. Esittelyvuorossa on joulukuussa 2021 Tulevaisuuden lastensuojelu -hankkeessa aloittanut erikoissuunnittelija Tanja Koskinen.

Kuka olet ja mistä tulet? 

Olen Tanja Koskinen, VTM & Sosionomi (AMK) sekä pian ammatillinen opettaja. Olen helsinkiläistynyt kotkalainen, jonka murre yleensä paljastaa juuret. Minulla on pitkä ja monipuolinen kokemus sosiaalialalta ja erityisesti lastensuojelu sekä lasten ja perheiden hyvinvoinnin edistäminen ovat sydäntäni lähellä. 

Mitä teet Soccan hallinnoimassa Tulevaisuuden lastensuojelu -hankkeessa? 

Toimin Tulevaisuuden lastensuojelu -hankkeessa erikoissuunnittelija. Vastaan monitoimijaisen arvioinnin työpaketista, jossa pyritään löytämään uusia näkökulmia lapsi- ja perhekohtaiseen arviointiin ja tehdään kokeiluja erilaisten mittareiden kanssa. Teen tiiviistä yhteistyötä Vantaan kaupungin kanssa. Työ on innostavaa ja pääsen tekemään yhteistyötä hyvin laajan asiantuntijajoukon kanssa.  

Mikä hanketyössä kiinnostaa sinua? 

Hanketyössä minua kiinnostaa erityisesti vahva kehittäminen Minulla on suuri palo kehittää lastensuojelua eteenpäin. Myös verkostomainen työtapa hanketyössä kiinnostaa. Johtaminen on yksi mielenkiinnon kohteistani. Näen, että kehittämistyössä on kyse verkostojen johtamisesta ja siitä, miten saadaan ihmiset innostumaan kehittämisestä ja näkemään sen tärkeys ja hyödyt. Verkoston johtajalta vaaditaan vahvaa osaamista viedä dialogisessa yhteistyössä kehitettäviä asioita eteenpäin. Uskon vahvasti yhteiskehittämiseen. Kehittämistyö ei juurru, mikäli se tehdään ulkokehältä käsin.  

Mikä on tärkeintä, mitä haluat saada aikaan? 

Sosiaalityössä luottamuksellisen asiakassuhteen luominen on keskeistä, jotta muutostyö voi toteutua. Hankkeessa pyrimme vahvistamaan mm. monitoimijaisuutta ja systeemisyttä lastensuojelussa, joiden avulla nämä voivat toteutua paremmin. Toivon, että pystyisin kehittämistyön kautta parantamaan lasten, nuorten ja perheiden saamia palveluita ja niissä tapahtuvia kohtaamisia. 

Kerro yhdestä työpäivästäsi? 

Teen pääosin etätyötä, joten päiväni koostuvat pääosin TEAMS-kokouksista sekä suunnittelutyöstä. Tyypillinen työpäivä sisältää esimerkiksi työpajojen ja webinaarien suunnittelua, tapaamisten koordinointia ja kokousten esityslistojen tekoa. Työpäiviin sisältyy paljon erilaisiin materiaaleihin, kuten tutkimuksiin ja artikkeleihin perehtymistä. Pidän tärkeänä viestiä työstäni, joten pyrin olemaan aktiivisesti kertomaan työhöni liittyvistä asioista sosiaalisessa mediassa.

Miten palaudut työpäivän jälkeen?

Työpäivän jälkeen tarvitsen ehdottomasti liikettä ja raitista ilmaa. Usein suuntaankin pitkille kävelyille tai pilateksen pariin. Talvikauden ollessa parhaimmillaan mikään ei nollaa päivää paremmin kuin pulahdus kylmään mereen. 

Ota yhteyttä!

Tanja Koskinen 
LinkedIn 
Twitter
tanja.koskinen(at) hus.fi
040 482 0763 

Lisätietoa: Tulevaisuuden lastensuojelu -hankkeen (linkki) tavoitteena on parantaa alueen lastensuojelun asiakkaana olevien lasten, nuorten sekä heidän perheidensä palveluja ja moniammatillista tukea. Etelä-Suomen toiminta-alueen (YTA) Tulevaisuuden lastensuojelu -hanke on osa sosiaali- ja terveysministeriön valtakunnallista monimuotoisen lastensuojelun -kehittämishanketta vuosina 2020-2022. 

Hanke organisoituu kuuden työpaketin kautta. Työpaketeissa kehitetään toimintatapoja ja -malleja haastaviin asiakastilanteisiin sekä vahvistetaan perhepalveluissa meneillään olevaa ajattelu- ja toimintatapojen muutosta. Läpileikkaavia teemoja ovat osallisuus ja systeemisyys. Työskentelyssä hyödynnetään aiemmin tehtyä Lape-kehittämistä. Tulevaisuuden lastensuojelu -hanketta hallinnoi Socca. 


Palaa otsikoihin