Uutisarkisto

22.2.2022

Asiantuntijan työ Soccassa: esittelyssä Peliklinikan Päivi Auma-aho

Soccan uuden esittelysarjan ensimmäinen asiantuntija on joulukuussa 2021 Peliklinikan erikoissuunnittelijana aloittanut Päivi Auma-aho.

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Päivi Auma-aho ja työskentelen Peliklinikalla erikoissuunnittelijana. Peliklinikka on rahapeliongelmiin erikoistunut palvelukokonaisuus, joka tarjoaa apua myös muusta digitaalisesta pelaamisesta ja netin liikakäytöstä aiheutuviin haittoihin.

Koulutukseltani olen sosiaalityöntekijä (VTM). Ennen Peliklinikkaa olen saanut tehdä mielenkiintoisissa rooleissa ja paikoissa asiakas- ja kehittämistyötä. Ennen Peliklinikalle tuloa toimin sosiaaliterapeuttina nuorten riippuvuus- ja mielenterveyspalveluissa Helsingissä. 

Mitä teet Peliklinikka-työssäsi?

Toimin erikoissuunnittelijana Peliklinikalla. Socca on Peliklinikan sopimuskumppani. Tehtäväni on monipuolinen sisältäen muun muassa kehittämistä niin Peliklinikalla kuin valtakunnallisestikin sekä esihenkilön tehtäviä Peliklinikan avohoidon toiminnallisena esihenkilönä. 

Tulin Soccaan suurella mielenkiinnolla. Soccaan tutustuin ensimmäisiä kertaa noin kymmenen vuotta sitten toimiessani tuolloin lastensuojelussa. On hienoa olla osa Soccan asiantuntijoiden joukkoa. 

Mikä on tärkeintä, mitä haluat saada aikaan?

Haluan lisätä ammattilaisten tietoa ja osaamista liittyen rahapeliongelmaan. Rahapeliongelman hoito on erittäin mielenkiintoista, mutta myös haastavaa ja työntekijän on pystyttävä tarkastelemaan ongelmaa useista eri näkökulmista. Toivon pystyväni vaikuttamaan siihen, että asiakkaat saavat parempaa palvelua ja hoitoon hakeutuminen helpottuisi. Haluaisin myös pystyä normalisoimaan puhetta rahapeliongelmasta, ongelman vuoksi velkaantumisesta ja vähentää ongelmaan liittyvää häpeää. 

Kerro yhdestä työpäivästäsi?

Työpäiväni ovat hyvin vaihtelevia. Tänään olen osallistunut Peliklinikan eri toimijoiden esihenkilöiden kokoukseen. Sen jälkeen haastattelin yhdessä Vantaan hallinnollisen esihenkilön kanssa hakijaa, joka oli hakenut avoinna olevaan Peliklinikan avohoidon psykologin tehtävään sekä pidin avohoidon viikkokokouksen. Iltapäivällä suunnittelin tulevaa työviikkoani, vastasin sähköposteihin ja tutustuin kehittämishankkeisiin liittyviin materiaaleihin. 

Millaisia asioita teet vapaa-ajallasi? 

Eri vuodenajat tarjoavat upeita vaihtoehtoja luonnossa liikkumiseen. Kesällä menen metsään juoksemaan, retkeilemään, pyöräilemään ja kiipeilemään. Talvella otan alle hiihtosukset tai lumilaudan.  Lisäksi opiskelen psykoterapeutiksi suuntauksena kognitiivinen käyttäytymisterapia, jonka menetelmät on todettu tehokkaaksi myös riippuvuuksien hoidossa. Välillä vetäydyn kirjan kanssa viltin alle ja nautin vain olemisesta.

Duunissa Soccassa -juttusarja

Tutustu aiempiin esittelyihin

Ota yhteyttä!

Päivi Auma-aho
040 4822439
paivi.auma-aho(at)hus.fi 
www.linkedin.com/in/päivi-auma-aho

Peliklinikka (linkki) on pääkaupunkiseudun kuntien, järjestöjen sekä valtion yhteishanke, joka pyrkii ehkäisemään ja vähentämään pelihaittoja. THL koordinoi kokonaishanketta rahapelaamisesta aiheutuvien haittojen selvittämiseksi sekä ehkäisyn ja hoidon kehittämiseksi STM:n hallinnonalalla. Socca on Peliklinikan sopimuskumppani.

Peliklinikka palvelee pelaajia, heidän läheisiään ja heitä työssään kohtaavia ammattilaisia. Palvelut ovat maksuttomia, ja osa palveluista on valtakunnallisia. Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan asukkaat saavat Hakaniemessä sijaitsevalta Peliklinikalta  maksuttomia avohoidon palveluja ilman lähetettä.




Palaa otsikoihin