Uutisarkisto

11.3.2022

Asiantuntijan työ Soccassa: esittelyssä kehittämispäällikkö Kaisa Pasanen

#DuunissaSoccassa -juttusarjassa katsastetaan Kaisa Pasasen työn sisältöihin. Soccassa häntä inspiroi mahdollisuus työskennellä sosiaalialan käytäntöjen kehittämisen, tutkimuksen ja opetuksen yhdyspinnalla sekä mahdollisuus olla mukana luomassa tulevaisuuden TKIO-rakenteita.



Kerro lyhyesti taustasi?

Tulin Soccaan töihin Helsingin kaupungilta keväällä 2021. Olen työskennellyt erilaisissa sosiaalialan tehtävissä niin asiakastyössä kuin kehittämis- ja asiantuntijatehtävien parissa. Koulutukseltani olen sosiaalityöntekijä ja sosionomi (AMK). Tällä hetkellä teen myös väitöskirjaa Helsingin yliopistoon monialaisesta yhteistyöstä sote-keskuksessa.

Mitä teet Soccassa?

Työskentelen kehittämispäällikkönä Soccassa ja Heikki Waris -instituutissa, joka on pääkaupunkiseudun kuntien ja Helsingin yliopiston yhteinen käytäntötutkimuksen ja opetuksen rakenne. Työhöni kuuluu Soccan yhteisiä hallinnollisia ja kehittämistehtäviä sekä yliopistoyhteistyön kehittäminen. Lisäksi koordinoin pääkaupunkiseudun Praksiksen toimintaa, jossa ovat mukana alueen kunnat, HUS, Helsingin yliopisto ja alueen ammattikorkeakouluja.

Mikä sosiaalialan osaamiskeskuksen kehittämistyössä on kiinnostavaa?

Soccassa kiinnosti mahdollisuus työskennellä sosiaalialan käytäntöjen kehittämisen, tutkimuksen ja opetuksen yhdyspinnalla sekä mahdollisuus olla mukana luomassa tulevaisuuden TKIO-rakenteita. Socca ja sen verkostot olivat minulle ennestään tuttuja, joten tulin töihin innostuneena jatkamaan yhteistyötä uudesta näkökulmasta. Praksis-toiminnassa olen ollut mukana jo vuodesta 2016, ja työ Soccassa on kiinnostava mahdollisuus päästä kehittämään uusia toimintatapoja tulevien hyvinvointialueiden, Helsingin ja HUS:n kanssa.

Mikä on tärkeintä, mitä haluat saada aikaan?

Sosiaalihuoltoon tarvitaan terveydenhuoltoa vastaavat tutkimuksen, opetuksen ja kehittämisen rakenteet. Tällä hetkellä sosiaalihuollossa ei ole yliopistosairaaloita vastaavia vahvoja TKIO-toimijoita ja rahoitus on pientä terveydenhuoltoon verrattuna. Haluan edistää näiden rakenteiden muodostumista hyvinvointialueiden, osaamiskeskusten ja oppilaitosten yhteistyönä. Tutkimusperustaisuuden avulla voidaan varmistaa ihmisten tarpeisiin vastaavien ja vaikuttavien sosiaalipalvelujen toteutuminen.

Kerro yhdestä työpäivästäsi?

Työpäivät ovat todella vaihtelevia. Työpäivään voi sisältyä esimerkiksi Soccan sisäisiä kokouksia ja yhteisten asioiden hoitamista, tapaamisia ulkoisten yhteistyökumppaneiden, kuten yliopiston ja kuntien kanssa, kansallisia ryhmiä ja erilaisten asioiden valmistelua. Työhöni kuuluu myös Helsingin yliopiston sosiaalityön käytännönopetukseen osallistumista. Parhaillaan olemme saattamassa loppuun käytäntötutkimuksen opintojaksoa, jossa olen toiminut yhden pienryhmän opettajana.

Miten palaudut työpäivän jälkeen? 

Vapaa-ajalla harrastan mielellään liikuntaa ja ulkoilua eri muodoissa. Toimistopäivinä kävelen työmatkat ja kuuntelen samalla äänikirjoja. Lisäksi rentoudun neulomalla.

Duunissa Soccassa -juttusarja

Tutustu muihin esittelyihin   

Ota yhteyttä!

Kaisa Pasanen
040 514 3855
kaisa.e.pasanen@hus.fi
Twitter 



Palaa otsikoihin