Uutisarkisto

10.3.2022

Aluetuki järjestää koulutusta rahapeliongelman hoitoon ja tukeen

THL:n koordinoima Rahapeliongelman hoidon ja tuen kehittämisen Aluetuki järjestää koulutuksia ja koulutuksellista konsultaatiota sote-ammattilaisille. Ilmoittautumiset kevään tilaisuuksiin ovat käynnissä. Etelä-Suomen Aluetuki-toiminnasta vastaa Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus Socca ja sen sopimuskumppani Peliklinikka. Uusimmasta Peliklinikan uutiskirjeestä voit lukea rahapeliongelman hoitoon liittyvää ajankohtaisasiaa.

Rahapeliongelman hoidon ja tuen kehittämisen alueellisen tuen (Aluetuki) tavoitteena on edistää rahapeliongelman hoidon ja tuen saatavuuden sekä laadun kehittämistä kunnissa ja tulevilla hyvinvointialueilla vuosina 2021–2023.

Aluetuki vahvistaa alueellista toimijuutta rahapeliongelman hoidon ja tuen palveluissa sekä tarjoaa niiden kehittämiseen tukea esimerkiksi koulutusten, konsultaation sekä verkostoyhteistyön avulla. Aluetuki edistää myös alueellista tiedontuotantoa ja tilanneseurantaa tilastointia ja palvelujen arviointia kehittämällä. Tavoitteena on varmistaa rahapeliongelman ehkäisyn ja hoidon integraatio hyvinvointialueiden rakenteisiin.

Aluetuen toiminta-alue jakautuu kolmeen osaan: Etelä-Suomessa toiminnasta vastaa Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus / Peliklinikka, Väli-Suomessa Sovatek-säätiö ja Pohjois-Suomessa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä.

Miten rahapeliongelman hoidon ja tuen palveluja voisi kehittää alueellasi? Ota yhteyttä Etelä-Suomen työntekijään: Corinne Björkenheim, corinne.bjorkenheim(at)hus.fi, p. 040 175 8244

Vuoden 2022 Aluetuki-koulutukset sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille

-Rahapelaaminen puheeksi -koulutus (3 h)
-Rahapeliriippuvuus hallintaan -menetelmäkoulutus (1,5 pv)
-Koulutuksellinen konsultaatio menetelmäkoulutukseen osallistuneille (1,5h)

Lisätietoa (päivämäärät ja ilmoittautumiset) Aluetuen koulutuksista 

Peliklinikan uutiskirje


Uusimmasta Peliklinikan uutiskirjeestä voit lukea ajankohtaisia raha- ja digipelaamiseen liittyviä asioita.
Peliklinikan uutiskirje (linkki uutiskirjeeseen)


Palaa otsikoihin