Soccan uutiset

31.8.2022

STM selvitys sosiaalialan osaamiskeskuksista on valmistunut

Sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta NHG:n toteuttama sosiaalialan osaamiskeskusten tilannetta kartoittava selvitys on valmistunut. Selvitys tuo esiin sosiaalihuollon toimijoiden näkemyksiä siitä, miten sosiaalialan osaamiskeskusten toiminta sekä niissä oleva kehittämisosaamisen säilyminen turvataan hyvinvointialueiden käynnistymisvaiheen yli.

Lisäksi koottiin näkemyksiä osaamiskeskusten toiminnan rakentumisesta osaksi hyvinvointi- ja yhteistyöalueiden (YTA) tutkimus-, kehittämis-, koulutus- ja innovaatiokokonaisuutta (TKKI). Selvitys toteutettiin pääosin haastattelujen avulla.

Selvitys tuotti monipuolisen kuvan sosiaalialan osaamiskeskuksista suuren murrosvaiheen edessä. Uuden sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteen nähtiin tuovan merkittäviä mahdollisuuksia sosiaalihuollon kehittämiselle. Toisaalta sosiaalihuollon asemasta hyvinvointialueilla oltiin huolissaan. Tärkeitä ovat myös mm. selvityksessä esiin nousseet pohdinnat hyvinvointi- sekä YTA-aluetasoisen kehittämisen suhteesta. 

Selvitys luo hyvän pohjan sosiaalialan osaamiskeskuksia sekä laajemmin koko sosiaalihuollon kehittämistoimintaa koskevaan jatkovalmisteluun.

Tutustu selvitykseen tästä linkistä (soteuudistus.fi)

Uudenmaan sosiaalialan osaamiskeskusten valmistautuminen muutokseen

Uudenmaan sosiaalialan osaamiskeskukset Socca, Sosiaalitaito ja Verso (Itä-Uusimaan osuus) ovat tiivistäneet yhteistyötään vuoden 2022 aikana ja valmistelussa on myös hallinnollinen yhdistyminen. Tarkoituksena on tukea entistä paremmin koko Uudenmaan alueen sosiaalialan kehittämistoimintaa sekä tarjota laajempaa ja monipuolisempaa kehittämistukea. Olemme vahvasti mukana myös yliopistoyhteistyön kehittämisessä ja laajentamisessa koko alueelle.


Palaa otsikoihin