Soccan uutiset

7.6.2024

Sosiaalihuollon kaikille avoin kirjaamisen peruskurssi on julkaistu eOppivassa

Kauan odotettu Sosiaalihuollon kirjaamisen peruskurssi on nyt kaikille avoimena valtionhallinnon digitaalisessa oppimisympäristössä eOppivassa. Kurssi antaa perusymmärryksen sosiaalihuollon kirjaamisesta – mitä kaikkea kirjaamiseen liittyy ja mitkä asiat sitä ohjaavat. Kurssi perustuu sosiaalialan osaamiskeskusten Kansa-koulu -hankkeiden usean vuoden kehittämistyön tuloksiin.



Sosiaalihuollon kirjaamisen peruskurssi koostuu neljästä sisältömoduulista, ja se tarjoaa myös lähde- ja lisälukemistoa aiheesta. Lisäksi kurssilla pääsee testaamaan oppimaansa. Kurssin suorittaminen kestää noin 1-1,5 tuntia.

Kurssi tarjoaa vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

  • Ketkä sosiaalihuollossa kirjaavat ja miksi?
  • Mistä hyvä sosiaalihuollon kirjaaminen koostuu?
  • Mihin ja miten sosiaalihuollon tietoja kirjataan?
  • Miten sosiaalihuollon kirjauksia hyödynnetään?

Tavoitteena on edistää kansallisesti sosiaalihuollon kirjaamisen perusosaamista. Kurssi pohjautuu keskeisten kansallisten toimijoiden kirjaamisen tueksi tarjoamaan materiaaliin sekä sosiaalihuollon kirjaamista ohjaavaan lainsäädäntöön. Kurssi on suunnattu kaikille sosiaalihuollossa työskenteleville ammattilaisille ja alaa opiskeleville. Organisaatiot voivat hyödyntää kurssia perehdytysmateriaalina.

- Peruskurssi toimii nimensä mukaisesti ensimmäisenä johdatuksena sosiaalihuollon kirjaamisen lähtökohtiin ja perusteisiin. Kurssin jälkeen omaa kirjaamisosaamistaan voi lähteä syventämään kurssilla nostetuista teemoista lainsäädännön ja muiden kirjaamista ohjaavien sisältöjen kautta, kertoo kurssin tuottamiseen osallistunut Soccan erikoissuunnittelija Päivi Tossavainen

Pilottikurssi sisällöistä toivotaan palautetta

Nyt julkaistu peruskurssi on pilotti, jonka pohjalta kerätään ajatuksia tulevaa varten.

- On erittäin tärkeää, että kurssin suorittaneet antaisivat palautetta siitä. Näin voimme arvioida pilotin onnistumista ja tämänkaltaisen peruskurssin tarvetta ylipäätään. Pilottikurssin kokemusten pohjalta mietitään syksyn aikana kurssin mahdollisuutta jatkua osana kansallista kirjaamisen tukea”, Tossavainen toteaa.

Ruotsinkielinen versio peruskurssista julkaistaan syksyllä 2024.

Kansa-koulu 6 -hanke päättyy vuoden lopussa. 

Klikkaa tästä peruskurssille eOppivaan

Kiitos kaikille kirjaamisen kehittämiseen osallistuneille!

Sosiaalihuollon kirjaamisen peruskurssi on syntynyt Kansa-koulu-hankkeiden vuosien kehittämistyön tuloksena. Kiitos siis kaikille hanketyöntekijöille, jotka ovat olleet mukana prosessissa vuosien aikana! 

Lisätietoja

Päivi Tossavainen 
Erikoissuunnittelija
040 667 9211
paivi.tossavainen(ät)hus.fi 

Kansa-koulu 6 -hanke on sosiaalialan osaamiskeskusten hanke, jonka toimintakausi on 1.5.–31.12.2024. Hankkeen hallinnoijana toimii Varsinais-Suomen hyvinvointialueen Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus. Muina osatoteuttajina ovat Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus ISOUudenmaan sosiaalialan osaamiskeskus Socca sekä Sosiaalialan osaamiskeskus Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä ja Satakunnassa Pikassos.


Palaa otsikoihin