Soccan uutiset

8.4.2024

Soccan vuosi 2023: yhdistyimme Uudenmaan sosiaalialan osaamiskeskukseksi

Vuotemme 2023 alkoi toiminnan laajenemisella uusimaatasoiseksi, kun sosiaalialan osaamiskeskus Sosiaalitaito Oy ja osaamiskeskus Verson Itä-Uudenmaan toiminta yhdistyivät Soccaan. Vuoden aikana loimme Soccalle uuden strategian ja uudistimme visuaalisen ilmeemme. Visionamme on toimia sosiaalialan kehittämisen edelläkävijänä ja vahvana vaikuttajana Uudellamaalla.



- Iso muutos sävytti koko vuotta ja vuoden aikana kehitimme työyhteisökäytäntöjämme sekä organisaation toimintaa uudessa toimintaympäristössä, kertoo johtaja Miia Pitkänen.  

- Vuoden aikana kehitimme Soccan toimintaa vastaamaan uuden toiminta-alueen tarpeita ja valmistelimme Soccalle uuden strategian. Soccan visiona on toimia sosiaalialan kehittämisen edelläkävijänä ja vahvana vaikuttajana Uudellamaalla. Samalla uudistimme myös visuaalisen ilmeemme, Pitkänen jatkaa.

Vuosi 2023 sisälsikin aktiivista vaikuttamista. Annoimme tai olimme mukana 13 lausunnossa, kannanotossa tai mielipidekirjoituksessa. 

Keskeisinä tarpeina hyvinvointialueilta nousivat esille tietoperustaisen sosiaalialan ja sosiaalityön tutkimusten käytäntörelevanssin vahvistaminen. Lisäksi Soccan tehtävänä korostui uusimaatasoinen integroiva kehittämistyö.   

Verkostot ja hankkeet jatkoivat työtään 

Etelä-Suomen osaamis- ja tukikeskushanke (OT) jatkoi lasten, nuorten ja perheiden vaativimpien palveluiden kehittämistä pilottihankkeissaan ja kehittämisen tulokset ja opit koottiin loppuraporttiin

Osaamiskeskusten yhdistymisen myötä rakenteellisen sosiaalityön kehittämisemme vahvistui, kun Sosiaalitaidossa käytössä ollut sosiaalisen raportoinnin työkalun käyttö laajeni Uudellamaalla. 

Sosiaalisen kuntoutuksen verkosto jatkoi aktiivista toimintaansa samoin kuin ikäihmisten palvelujen kehittämisverkosto GeroMetro sekä tiedonhallinnan ja vaikuttavuuden kehittäminen. 

Raha- ja digipelaamisen Peliklinikka-hanke päättyi nykyisessä muodossaan vuoden lopussa. 

- Lämmin kiitos kaikille yhteistyökumppaneillemme vuoden aikana tehdystä yhteisestä työstä ja erityisen suuri kiitos Soccan taitavalle ja osaavalle henkilöstölle antoisasta työvuodesta 2023, kiittelee Miia.

Tutustu toimintakertomukseen 2023



Lisätietoja

Miia Pitkänen
Johtaja
040 744 6505
miia.pitkanen(at)hus.fi

Palaa otsikoihin