Soccan uutiset

11.4.2024

Socca oli kuultavana sote-valiokunnassa asiakastietolain siirtymäaikojen muutoksiin liittyen

Uudenmaan sosiaalialan osaamiskeskus Soccan erikoissuunnittelija Päivi Tossavainen oli kuultavana eduskunnan sote-valiokunnassa 11.4.2024. Valiokunnassa käsitelty hallituksen esitys sisältää Soccan aiemmin kannattamat tai kommentoimat ehdotukset. Esityksen siirtymäaikojen muutokset ovat Soccan näkökulmasta perusteltuja.

Uusi asiakastietolaki tuli voimaan 1.1.2024. Socca puoltaa asiakastietolakiin sisältyvän sosiaalihuollon julkisen palvelunantajan Kanta-palveluihin liittymisvelvoitteen siirtämistä 1,5 vuodella eteenpäin. Uusi ajankohta liittymisvelvoitteelle olisi 1.3.2026. Kuten hallituksen esityksessä todetaan, perusteena siirtymäaikojen muutokselle on hyvinvointialueiden keskeneräiset tietojärjestelmähankinnat ja niiden kilpailutusprosesseihin kuluva aika.

Socca nostaa lisäksi esiin, että liittymisvelvoite Kanta-palveluihin ei ole pelkästään tekninen kysymys, vaan edellyttää myös henkilöstön koulutusta. Yksityiset palvelunantajat tarvitsevat selkeää ohjausta ja tukea hyvinvointialueilta Kanta-palveluihin liittymisen toteutukseen.

Lisätietoja: 


Palaa otsikoihin