Soccan uutiset

16.4.2024

Kansa-koulu 6 -hankkeessa julkaistaan ja pilotoidaan kirjaamisen peruskurssi

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt sosiaalialan osaamiskeskusten konsortiolle EU-rahoitusta "Kansa-koulu 6 – Sosiaalialan kirjaamisosaamista tukemassa" -hankkeelle ajalle 1.5.-31.12.2024. Kuudennessa Kansa-koulu-hankkeessa on tavoitteena viimeistellä kirjaamisen peruspaketin kehittämistyö toteuttamalla ja pilotoimalla sosiaalihuollon kirjaamisen peruskurssi sähköisessä koulutusympäristössä. Tämän ohella hankkeessa aiotaan jatkaa kehittämisyhteistyötä THL:n, Kelan ja STM:n edustajien kanssa.

Kansa-koulu-hankkeissa on vuodesta 2015 lähtien koottu ja laadittu runsas ja moninainen materiaalikokonaisuus kirjaamisen kehittämisen tueksi. Materiaalin sijainti ja toimivat tukimuodot on vielä ratkaistava kansallisesti, jotta ne ovat myös tulevaisuudessa hyvinvointialueiden, yksityisten toimijoiden ja oppilaitosten hyödynnettävissä. Kansa-koulu-hankkeissa on myös rakennettu toimintamalleja ja yhteistyösuhteita keskeisten toimijoiden välillä.

 

Soccalle on suunniteltu 50 % työpanos Kansa-koulu 6 -hankkeelle. Muita toteuttajia ovat Pikassos ja ISO ja hankkeen hallinnointi on Vassolla. Kansa-koulutyön lisäksi Uudenmaan alueella tehdään myös muuta sosiaalihuollon kirjaamisen ja tiedonhallinnan kehittämistä. Myös Uudenmaan kirjaamisen Koordinaatioryhmä jatkaa toimintaansa. 

 

Sosiaalihuollon kirjaamisen kehittämistarve on jatkuvaa. Hyvinvointialueiden ja yksityisten sosiaalipalvelujen tuottajien liittyminen myös sosiaalihuollon osalta osaksi Kanta-palveluja ja Sosiaalihuollon asiakastiedon arkistoa edellyttävät edelleen vankkaa kansallista tukea ja ohjausta. 

 

Kansa-koulu 5 -hanke on päättynyt - lämmin kiitos osallistuneille!

 

Kansa-koulu 5 -hanke päättyi 31.3.2024. Uudenmaan alueelle valmennettiin 109 uutta kirjaamisasiantuntijaa yksityiselle sektorille ja 112 uutta asiantuntijaa julkiselle sektorille. Julkisella sektorilla työskentelevien kirjaamisasiantuntijoiden rekisterit on pääsääntöisesti siirretty hyvinvointialueille. Myös Kansa-koulu 5 -hankkeelle jää tieto kaikista valmistuneista kirjaamisasiantuntijoista. Kirjaamisvalmennusten lisäksi Kansa-koulu 5 -hanke toteutti paljon toimintaa ja tuotoksia, jotka tullaan julkaisemaan Innokylässä.

 

Lämmin kiitos kaikille Kansa-koulu 5 -hankkeessa kirjaamisen kehittämiseen osallistuneille!  Toivottavat Kansa-koulu 5:n aluekoordinaattorit Päivi Tossavainen, Anu Virtanen ja Monica Blomqvist-Åkermarck. 


Palaa otsikoihin