Soccan uutiset

9.5.2023

Haluatko ohjata sosiaalityön opiskelijoita ja päivittää ammattitaitoasi? - Hae Sosnetin järjestämään ohjaajakoulutukseen

Valtakunnallinen sosiaalityön käytännön opetuksen ohjaajakoulutus järjestetään etäopetuksena syksyn 2023 ja alkuvuoden 2024 aikana. Koulutus on tarkoitettu opiskelijoiden ohjauksesta kiinnostuneille sosiaalityöntekijöille, joilla on vähintään vuosi valmistumisen jälkeistä työkokemusta sosiaalityöntekijänä. Hakuaika on 15.5.–14.8.2023.

Teksti: Hae sosiaalityön käytännön opetuksen ohjaajakoulutukseen Hakuaika 15.5.–14.8.2023

Koulutuksesta saat valmiudet sosiaalityön opiskelijoiden työelämäjaksojen (harjoittelu) ohjaukseen. Koulutus antaa mahdollisuuden myös oman ammatillisen toimintasi reflektointiin. Koulutuksessa vahvistat dialogista ja reflektoivaa työotetta, saat uutta näkökulmaa tutkitun tiedon ja käytännön vuoropuheluun sekä kokemustiedon pedagogiseen käyttöön. Saat myös vinkkejä ohjausprosessin suunnitteluun ja toteutukseen. Laadukas ohjaus tukee opiskelijoiden kiinnittymistä sosiaalityön tehtäviin ja antaa työnantajille mahdollisuuden esittäytyä opiskelijoille tulevaisuuden työpaikkana.  

Koulutuksen toteutus

Koulutuksen järjestää valtakunnallinen sosiaalityön yliopistokoulutuksen yhteistyöverkosto Sosnet. Koulutus on maksuton, ja se järjestetään verkko-opetuksena. Siihen sisältyy 6 verkkoyhteydellä toteutettavaa reaaliaikaista tapaamista, itsenäistä työskentelyä ja pienryhmätyöskentelyä ennalta sovitun aikataulun mukaisesti. Koulutuksen laajuus on 5 opintopistettä. Koulutukseen valitaan 40 osallistujaa Sosnet-verkostoon kuuluvien yliopistojen toiminta alueelta. 

Koulutus on osittain kaksikielinen: osa materiaaleista on ruotsin kielellä ja tehtävät on mahdollista tehdä ruotsiksi.

Hakeminen koulutukseen

Koulutuksen hakuaika on 15.5.–14.8.2023.

Hakemukset ja lisätietoja koulutuksesta (sosnet.fi)

Osallistujien arviointeja koulutuksesta

Edellisen vuoden koulutukseen osallistuneista 63 % arvioi koulutusta kiitettäväksi ja suosittelisivat koulutusta kollegalleen. Koulutus nähtiin kattavaksi ja verkostoitumisen mahdollisuutta sekä pienryhmätyöskentelyä pidettiin hyvänä.

Koulutukseen aiemmin osallistuneet kommentoivat sitä seuraavasti:

"Koulutus antaa raamit ja osaamisen ohjaamiselle ja arvioinnille. Se antoi ymmärryksen siitä, että ohjaus on oikeasti tärkeää ja ohjaaja on oleellinen osa opiskelijan väylää kohti omaa asiakastyötä."

"Jokainen työyhteisössäni toimiva sosiaalityöntekijä hyötyisi koulutuksen oppisisällöistä."

Palaa otsikoihin