Soccan uutiset

2.6.2023

Aikuisväestön hyvinvointimittari - perehdytyksessä kuultiin kokemusasiantuntijan viesti ammattilaisille

Aikuisväestön hyvinvointimittari sai positiivisen vastaanoton kokemusasiantuntijalta.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aikuissosiaalityössä järjestettiin toukokuussa perehdytys Aikuisväestön hyvinvointimittarin käyttöön. 

Koulutuksessa oli ensi kertaa mukana KAP Vantaan kokemusasiantuntija, joka jakoi näkemyksiään käytettyään mittaria kokemusasiantuntijakoulutuksen yhteydessä. Päällimmäisenä tunteena oli positiivinen hämmästys siitä, miten pelkkä lomakkeen täyttäminen saattoi synnyttää niin merkityksellisen kokemuksen kohdatuksi tulemisesta. 

Mittarin kysymykset voivat myös herättää tunteita, joita on hyvä käydä läpi ammattilaisen kanssa mahdollisimman pian lomakkeen täyttämisen jälkeen. 

- Vantaan ja Keravan Asunnottomuuden ehkäisyhankkeen arviointimallin pilotissa asiakkaita kehotettiin täyttämään mittarilomake samana tai aikaisintaan asiakastapaamista edeltävänä päivänä, kertoi Vantaan vastaava johtava sosiaalityöntekijä Jussi Kaijala.

Pilotin asiakkaista noin 90% vastasi mittarikyselyyn, kun heille oli tapaamisella kerrottu mittarin käyttötarkoituksesta.

Kokemusasiantuntijan sanoja mukaillen toivomme, että hyvinvointimittarin käyttö laajenee edelleen sosiaalityön palveluissa asiakkaalle hyötyä tuottavana työvälineenä. KAP Vantaan mittarikoulutuksen käyneet kokemusasiantuntijat voivat tarvittaessa tukea oman alueensa ammattilaisia ja asiakkaita mittarin hyödyntämisessä.




Palaa otsikoihin