Soccan uutiset

2.4.2024

Rekry: Hae tutkijaksi SOTEPALA-hankkeeseen!

Haluatko tutkijaksi yhteiskunnallisesti merkittävään tutkimushankkeeseen? Haemme Soccaan määräaikaista tutkijaa SOTEPALA-hankkeeseen ajalle 1.5.2024 – 31.12.2025. Hankkeessa tutkitaan kouluikäisten lasten sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden kohdentumista. Hae paikkaa viimeistään 22.4.


Tutkimushankkeessa yhdistetään tiedot lasten tuen tarpeesta koulussa tietoihin sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen käytöstä ja arvioidaan siten lasten palveluja kokonaisuutena.

Soccan alaprojektissa toteutetaan fokusryhmähaastattelut ja kyselyt ammattilaisille. Vastaamme siitä yhdessä sosiaalialan osaamiskeskus Verson (Päijät-Sote) kanssa.  

Hanke on kaksivuotinen, ja se toteutetaan koko Etelä-Suomen yhteistyöalueella. Hankkeen kokonaisuutta hallinnoi Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue. Tutkimusrahoitus on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa (RRP).

Tutkimuksessa on tarkoitus selvittää:
  • Osallistuvatko perhesosiaalityön tai lastensuojelun asiakkaana olevat lapset kouluterveydenhuollon tarkastuksiin yhtä kattavasti kuin lapset, jotka eivät ole sosiaalihuollon asiakkaina?  
  • Miten kouluterveydenhuollon, -psykologin, -kuraattorin ja sosiaalihuollon palvelut kohdentuvat lapsille, joilla on koulussa erityisen tuen tarvetta tai runsaasti poissaoloja? Entä miten palvelut kohdentuvat lasten itse raportoimien elintapojen ja oireiden mukaan?  
  • Miten osallistuminen kouluterveydenhuollon tarkastuksiin ennustaa muiden hyvinvointialueiden sote-palveluiden käyttöä?
  • Millaiset tekijät edistävät ja toisaalta vaikeuttavat eri alojen ammattilaisten yhteistyötä Etelä-Suomessa?  
  • Miltä näyttää kouluikäisten lasten sote-palveluiden kustannushyöty ja voidaanko havaita kalliiksi koituvaa palveluiden ali- ja ylikäyttöä? 

Tehtävän kelpoisuusehdot 

Soveltuva ylempi korkeakoulututkinto (sosiaali-, terveys-, tai kasvatustiede) ja soveltuva kokemus. 

Edellytämme hakijalta kykyä itsenäiseen työskentelyyn, tutkimuksellista osaamista, kokemusta monitieteisestä tutkimus/kehittämistyöstä lasten, nuorten ja lapsiperheiden palveluissa sekä lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelujärjestelmän hyvää tuntemista.

Tutkimus toteutetaan koko Etelä-Suomen alueella, joten tehtävä edellyttää valmiutta matkustamiseen.

Työ alkaa 2.5. tai sopimuksen mukaan, meillä on myös joustava etätyömahdollisuus. Kokonaispalkka on 4 500 € kuukaudessa.

Hakeminen

Hae paikkaa HUS Rekryn kautta viimeistään 22.4.

Haastattelut pidetään viikolla 17 (ma 22.4.–ke 24.4.2014).

Edellytämme asiakas- ja potilastiloissa työskentelevältä tartuntatautilain pykälien 48 ja 48 a mukaista rokotussuojaa, ja terveydenhuollon toimintayksiköissä työskentelevältä terveydentilan selvitystä keuhkotuberkuloosista.

Uudenmaan sosiaalialan osaamiskeskus Socca on Uudenmaan hyvinvointialueiden, Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston yhteinen sosiaalialan kehittämis- ja tutkimusorganisaatio. Ydintehtäviämme ovat vaikuttavien sosiaalihuollon palvelujen kehittäminen, tieto- ja tutkimusperustaisen sosiaalihuollon vahvistaminen sekä sosiaalihuollon vaikuttamistyö. Socca kuuluu hallinnollisesti HUS-yhtymään.

Yhteystiedot

Lisätietoja tehtävästä antaa

Kaisa Palomäki
Kehittämispäällikkö
kaisa.palomaki(at)hus.fi
040 554 8299
Soittoaika ke 10.4. ja to 11.4. klo 9–11


Palaa otsikoihin