Uutisarkisto

24.2.2022

Kirjaamisen kehittäminen organisaatioissa on monitasoinen haaste

Uudenmaan sosiaalialan osaamiskeskukset Socca, Sosiaalitaito ja Verso järjestivät tammi- ja helmikuussa kirjaamisasiantuntijoille keskustelutilaisuuksia, joissa tavoitteena oli tukea valmennettuja kirjaamisasiantuntijoita, verkostoitua ja jakaa kokemuksia.

Kirjaamisen kehittäminen ja kirjaamiseen liittyvän osaamisen jakaminen työyhteisöissä on Kansa-koulu -hankkeiden kouluttamille kirjaamisasiantuntijoille monitasoinen haaste. Sosiaalihuollon tiedonhallinnan ja kirjaamisen osaamisen välittämisessä olennaisina tekijöinä ovat paitsi kirjaamisasiantuntijoiden oma koulutus ja työhistoria myös organisaation suhtautuminen ja ymmärrys kirjaamisosaamisen merkityksestä sosiaalipalveluiden kehittämisessä.  


- Tapaamisiin osallistuneiden kirjaamisasiantuntijoiden viesti sosiaalihuollon organisaatioille oli selvä: organisaatioiden esimiesten ja johdon tuki on merkityksellinen kirjaamisen kehittämisessä. Ilman johdon tukea kirjaamisasiantuntijoille organisaatioissa voi tärkeää kirjaamisen asiantuntijuutta jäädä hyödyntämättä. Kirjaamisasiantuntijoiden tammikuussa esittämien toiveiden perusteella helmikuun tapaamisissa tarjottiin mahdollisuus kuulla erilaisista tavoista viedä kirjaamisosaamista ja kirjaamisen kehittämistä työyhteisöihin, summaa kehittämiskoordinaattori Anu Virtanen Länsi- ja Keski-Uudenmaan osaamiskeskuksesta. 


Julkisten organisaatioiden tapaamisissa erityisasiantuntija Minna-Maria Solanterä Keusotesta ja tietohallintoasiantuntija Anne-Mari Simojoki Lohjalta kertoivat omien organisaatioidensa kirjaamisosaamisen pitkäjänteisestä kehittämisestä ja kirjaamisasiantuntijoiden osaamisen hyödyntämisestä.


Yksityisten organisaatioiden tapaamisissa IT-projektipäällikkö Teemu Jokela Diakonissalaitokselta kertoi oman organisaationsa kirjaamisen kehittämisestä ja antoi muille osallistujille erilaisia näkökulmia yksityisten palveluntuottajien rooliin sosiaalihuollon tiedonhallinnan prosesseissa. 


Maaliskuun keskustelutilaisuuksissa (linkki aiempaan uutiseen) käsitellään tiedonhallinnan ajankohtaisia asioita.  

Lisätietoja

Päivi Tossavainen 
Erikoissuunnittelija
040 667 9211
paivi.tossavainen(at)hus.fi

 

 


Palaa otsikoihin