THL julkaisi artikkelikokoelman valtakunnallisen lasten, nuorten ja perheiden osaamis- ja tukikeskus (OT) -hankkeiden tuloksista

Pilotointia toteutettiin vuosina 2021-2023 viidessä hankkeessa Etelä-Suomen, Itä-Suomen, Länsirannikon, Pohjois-Suomen ja Sisä-Suomen yt-alueilla. Etelä-Suomen tuloksista kertovat artikkelit ovat kirjallisuuskatsaus toimintamalleista lastensuojelun ja lastenpsykiatrian monialaiseen yhteistyöhön, selvitys lastensuojelun moniammatillisten asiantuntijaryhmien toiminnasta Etelä-Suomessa sekä tukea ammattilaisille monialaiseen yhteistyöhön kompleksisissa asiakastilanteissa. Artikkelikokoelmassa tarkastellaan myös kehittämistyötä suhteessa kansallisiin linjauksiin ja työryhmien ehdotuksiin sekä luodaan perustaa jatkotyön tueksi.

Pilotointia toteutettiin vuosina 2021-2023 viidessä hankkeessa, jotka toimivat Etelä-Suomen, Itä-Suomen, Länsirannikon, Pohjois-Suomen ja Sisä-Suomen yhteistyöalueilla. Etelä-Suomen OT-keskushankkeen tuloksista mukana on kolme artikkelia. Artikkelit ovat kirjallisuuskatsaus toimintamalleista lastensuojelun ja lastenpsykiatrian monialaiseen yhteistyöhön, selvitys lastensuojelun moniammatillisten asiantuntijaryhmien toiminnasta Etelä-Suomessa sekä tukea ammattilaisille monialaiseen yhteistyöhön kompleksisissa asiakastilanteissa.Artikkelikokoelmassa tarkastellaan myös kehittämistyötä suhteessa kansallisiin linjauksiin ja työryhmien ehdotuksiin sekä luodaan perustaa jatkotyön tueksi.

Artikkelit täydentävät ja taustoittavat Etelä-Suomen OT-keskushankkeen aiemmin raportoituja kehittämistuloksia, jotka löytyvät tiiviissä muodossa hankkeen loppuraportista (pdf) ja laajemmin Innokylästä.

Kirjallisuuskatsaus toimintamalleista lastensuojelun ja lastenpsykiatrian monialaiseen yhteistyöhön

Kirjoittajat: Essi Petrelius, Tanja Koskinen ja Minna Rantalaiho

Moniammatilliset asiantuntijaryhmät ammattilaisten tukena. Selvitys lastensuojelun moniammatillisten asiantuntijaryhmien toiminnasta Etelä-Suomessa

Kirjoittajat: Minna Koskelainen ja Minna Rantalaiho, Etelä-Suomen OT-keskushanke

Selvityksessä tarkastellaan lastensuojelun moniammatillisten asiantuntijaryhmien rakennetta, toimintamallia ja toimintaa koko Etelä-Suomen yhteistyöalueella vuonna 2023. Selvitys perustuu kolmeen kyselyaineistoon. 

Tukea ammattilaisille monialaiseen yhteistyöhön kompleksisissa asiakastilanteissa

Kirjoittajat: Tanja Koskinen, Nora Blom ja Milla Mäkelä, Etelä-Suomen OT-keskushanke

KOKO-Toimintamalli tukee monialaista yhteistyötä lapsen kotiutuessa lastenpsykiatrian akuuttiosastojaksolta omaan arkiympäristöönsä. Se ohjaa ammattilaisia tuen tarpeen yhteiseen arviointiin sekä suunnitellusti tiivistämään yhteistyötä lapsen tueksi.