Sosiaalihuollon kirjaamisen peruskurssi koostuu neljästä sisältömoduulista, ja se tarjoaa myös lähde- ja lisälukemistoa aiheesta. Lisäksi kurssilla pääsee testaamaan oppimaansa. Kurssin suorittaminen kestää noin 1-1,5 tuntia.
Kurssi tarjoaa vastauksia seuraaviin kysymyksiin:
- Ketkä sosiaalihuollossa kirjaavat ja miksi?
- Mistä hyvä sosiaalihuollon kirjaaminen koostuu?
- Mihin ja miten sosiaalihuollon tietoja kirjataan?
- Miten sosiaalihuollon kirjauksia hyödynnetään?
Tavoitteena on edistää kansallisesti sosiaalihuollon kirjaamisen perusosaamista. Kurssi pohjautuu keskeisten kansallisten toimijoiden kirjaamisen tueksi tarjoamaan materiaaliin sekä sosiaalihuollon kirjaamista ohjaavaan lainsäädäntöön. Kurssi on suunnattu kaikille sosiaalihuollossa työskenteleville ammattilaisille ja alaa opiskeleville. Organisaatiot voivat hyödyntää kurssia perehdytysmateriaalina.
– Peruskurssi toimii nimensä mukaisesti ensimmäisenä johdatuksena sosiaalihuollon kirjaamisen lähtökohtiin ja perusteisiin. Kurssin jälkeen omaa kirjaamisosaamistaan voi lähteä syventämään kurssilla nostetuista teemoista lainsäädännön ja muiden kirjaamista ohjaavien sisältöjen kautta, kertoo kurssin tuottamiseen osallistunut Soccan erikoissuunnittelija Päivi Tossavainen.
Pilottikurssi sisällöistä toivotaan palautetta
Nyt julkaistu peruskurssi on pilotti, jonka pohjalta kerätään ajatuksia tulevaa varten.
– On erittäin tärkeää, että kurssin suorittaneet antaisivat palautetta siitä. Näin voimme arvioida pilotin onnistumista ja tämänkaltaisen peruskurssin tarvetta ylipäätään. Pilottikurssin kokemusten pohjalta mietitään syksyn aikana kurssin mahdollisuutta jatkua osana kansallista kirjaamisen tukea”, Tossavainen toteaa.
Ruotsinkielinen versio peruskurssista julkaistaan syksyllä 2024.
Kansa-koulu 6 -hanke päättyy vuoden lopussa. Klikkaa tästä peruskurssille eOppivaan
Kiitos kaikille kirjaamisen kehittämiseen osallistuneille!
Sosiaalihuollon kirjaamisen peruskurssi on syntynyt Kansa-koulu-hankkeiden vuosien kehittämistyön tuloksena. Kiitos siis kaikille hanketyöntekijöille, jotka ovat olleet mukana prosessissa vuosien aikana!
Kansa-koulu 6 -hanke on sosiaalialan osaamiskeskusten hanke, jonka toimintakausi on 1.5.–31.12.2024. Hankkeen hallinnoijana toimii Varsinais-Suomen hyvinvointialueen Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus. Muina osatoteuttajina ovat Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus ISO, Uudenmaan sosiaalialan osaamiskeskus Socca sekä Sosiaalialan osaamiskeskus Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä ja Satakunnassa Pikassos.